Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита татарська осінь › Шурпа по-татарськи
Шурпа по-татарськи

Шурпа по-татарськи

Хочете внести різноманітність у раціон перших страв? Приготуйте шурпу по-татарськи. Шурпа - це традиційна перша гаряча страва азіатської східної кухні. Використання як м'ясного інгредієнта баранини робить страву вельми ситною і наваристою. Зверніть увагу: в цьому рецепті в процесі приготування жоден інгредієнт попередньо не обсмажується на відміну від рецепту, де інгредієнти перед варінням обсмажують. У Вас є можливість спробувати приготувати обидва варіанти. Дуже важливо дотримуватися зазначеного співвідношення кількості м'яса і води. Води не повинно бути багато. Це дуже важливо. Овочі ріжте досить великими шматками. При приготуванні цієї страви можна використовувати спеції для плову.

Кількість порцій 8
Час приготування 150 хв

  1. 1. Баранина — 700 г.
  2. 2. Цибуля — 4 шт.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Помідори — 2 шт.
  5. 5. Картопля — 3 шт.
  6. 6. Червоний перець — 2 шт.
  7. 7. Вода — 3 л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Добре промити баранину і нарізати на шматки.

  2. Баранину залити 2 літрами води і довести до кипіння, варити 5 хвилин, знімаючи піну. Злити воду, м'ясо промити. Залити 3 літрами води і знову кип'ятити.

  3. Варити бульйон 2 години знімаючи піну, а в цей час підготувати овочі. Картоплю порізати на четвертини і покласти в миску з водою.

  4. Моркву порізати крупно, цибулю - півкільцями.

  5. Помідори і перець нарізати соломкою.

  6. Коли м'ясо готове, додати цибулю, картоплю, моркву. Варити 20 хвилин. Потім додати сіль, перець, помідори. Варити ще 15 хвилин.

  7. Дати страві настоятися 15 хвилин і подавати до столу гарячим, прикрасивши зеленню.