Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо українська м'ясо › Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом

Вареники з м'ясом

Ну куди ж українська кухня і без традиційних вареників?! Існує так багато варіантів їх приготування. І відмінності ці полягають не тільки в різних способах приготування тіста або начинки. Але й також у невеликих нюансах. Начинку з м'яса в варениках можна робити не тільки з курки (як у нашому рецепті ), а й, наприклад, зі свинини (це якщо ви хочете зробити вареники більш ситними), тому що м'ясо курки більш пісне. Ви можете подавати вареники зі сметаною або приготувати будь-який соус за смаком, а також посипати зеленню або заправити обсмаженою цибулькою. Долучайтеся і ви з нами до українських традицій. А почніть з вареників!

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 250 г.
  2. 2. Вода — 150 мл.
  3. 3. Олія соняшникова рафінована — 2 ст. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Куряче стегно — 2 шт.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати заварне тісто для вареників. Взяти 250 г. муки та просіяти її. В центрі зробити невелике заглиблення і налити 2 ст. л. соняшникової олії. Вмішати масло в борошно за допомогою ложки. Закип'ятити 150 мл. води з сіллю. Влити гарячу воду в заглиблення і тут же замісити тісто - спочатку ложкою, а потім - руками. Місити тісто 20 хвилин. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин.

  2. Стегна курячі помити, посолити і відварити до готовності. Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на рослинній олії. Тісто сформувати у вигляді ковбаски і нарізати скибочками. Кожен шматочок обваляти в борошні з обох сторін. Розкачати кожен шматочок в корж.

  3. Охолоджене м'ясо звільнити від кісток і нарізати дрібними шматочками. З'єднати м'ясо з половинкою підсмаженої цибулі. Посолити і поперчити за смаком. Викласти по 1 столовій ложці начинки на коржик. Краї коржика з'єднати і защіпати. Сформувати таким чином всі вареники.

  4. Варити вареники порціями в бульйоні, який залишився від варки м'яса. Вареники кинути в киплячий бульйон і варити 1 хвилину після спливання вареників.