![Салат із печеним часником](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.b5145899ec389e41fb865621573d54a0.350x350.jpeg)
Салат із печеним часником
Відмінний ситний салат. Печений часник надає йому неповторну пікантну нотку. Для запікання часнику краще брати терпке сухе вино. Замість цукру в тій же пропорції можна додати мед. Молодий часник, запечений в червоному вині, можна їсти і як самостійне блюдо. Салат з печеним часником - це розкішний гарнір для смаженої або запеченої баранини, свинини або птиці. Огірки для салату краще брати малосольні. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішують, щоб картопля увібрала весь соус. Цей салат добре вживати в холодну пору року. Подають його на стіл порційно або у великому салатнику
- 1. Картопля — 3 шт.
- 2. Солодкий перець — 1 шт.
- 3. Огірки — 1 шт.
- 4. Квасоля червона консервована — 1 банка
- 5. Часник — 1 головка
- 6. Червоне сухе вино — 50 мл.
- 7. Горіхи волоські — 2 ст. л.
- 8. Цукор — 1 ст. л.
- 9. Зелена цибуля — 0,5 пучка
- 10. Лимонний сік — 1 ч. л.
- 11. Оливкова олія — 2 ст. л.
- 12. Листя салату — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Картоплю помити щіткою і варити в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.
Духовку попередньо розігріти до 180°C. Часник очистити від верхнього лушпиння, укласти в формочку, засипати цукром і залити вином. Запекти в духовці 15 хвилин.
Порізати перець і огірок кубиками. Картоплю очистити, остудити і також порізати.
Викласти все в салатник, додати квасолю без рідини. Часник остудити, очистити і залишити часточками. Листя салату порвати. Все додати в салат.
Для заправки змішати в блендері горіхи із зеленню, додати сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Залити заправкою салат і перемішати.