Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита картопля осінь › Соте з картоплі
Соте з картоплі

Соте з картоплі

Проста в приготуванні, але дуже смачна страва, найкраще виходить з молодої картоплі, можна готувати як з вареної, так і з сирої картоплі. Рекомендується додавати різні спеції і приправи. Можна урізноманітнити смак картопляного соте, замінюючи вершкове і рослинне масло свинячим, яловичим або гусячим жиром. Готувати страву потрібно з достатньою кількістю жиру, який покриває дно сковорідки. Картопляне соте - це відмінний гарнір до м'яса і риби. Ідеально підходить для святкового столу, можна готувати і в піст.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Масло вершкове — 90 г.
  2. 2. Картопля — 16 шт.
  3. 3. Чебрець — 1 шт.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Олія оливкова — 1 ст. л.
  6. 6. Сіль морська — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Покласти картоплю в каструлю, поставити на вогонь, додати чебрець, часник і трохи солі. Довести до кипіння на сильному вогні, зменшити вогонь і варити ще 20 хвилин, не доводячи до кипіння.

  2. Вилити з каструлі воду, остудити картоплю. Розрізати кожну картоплину на кружечки, товщиною в 1 см.

  3. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розжарити, викласти нарізану картоплю, додати за смаком сіль.

  4. Обсмажити картоплю на сковороді протягом 3-6 хвилин, перевернути на іншу сторону картоплю, смажити ще 2-3 хвилини, не забувши посолити.

  5. Додати в картоплю вершкове масло, присипати при необхідності сіллю.