Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна новий рік птиця весна › Шніцель з курей в здобних сухарях
Шніцель з курей в здобних сухарях

Шніцель з курей в здобних сухарях

Шніцель – тоненька м'ясна скибочка великого розміру, панірована в сухариках (або борошні) і обсмажена у великій кількості розпеченої олії – фритюрі. Його батьківщиною вважається Австрія, саме тому всі сучасні рецепти цієї страви пішли від класичного віденського шніцеля. В перекладі з німецької «шніцель» трактується як «вирізка». Страва може бути приготована абсолютно з будь-якого м'яса: будь то ніжна куряча грудка або жирна свинина. М'ясо відбивати не обов'язково. Це й відрізняє його від популярної відбивної. Соковите м'ясо, апетитна хрустка скоринка і золотистий колір – головні атрибути правильно приготованого шніцеля. Слинки вже потекли?

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Грудинка куряча — 100 г.
  2. 2. Масло вершкове — 20 г.
  3. 3. Вершки — 25 мл.
  4. 4. Сухарі товчені — 25 г.
  5. 5. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити курку від плівок, сухожиль і зайвого жиру, відбити. Залити зверху вершками, тупою стороною ножа трохи посікти.

  2. М'ясо обваляти в крупно товчених сухарях. Розігріти сковороду з олією, покласти м'ясо на сковороду, обсмажити з обох сторін.

  3. При подачі викласти шніцель на тарілку, полити 20 г. розтопленого вершкового масла, подавати з овочами або макаронами.