Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній французька осінь › Картопля "Дофінуаз"
Картопля "Дофінуаз"

Картопля "Дофінуаз"

Навіть з такого не дорогого, простого і доступного овоча, як картопля можна приготувати надзвичайно смачну і вишукану страву. Найвишуканіша картопля, запечена в духовці - це французька картопля «Дофінуаз». Тонкі і ніжні скибочки картоплі, запечені з вершками не залишать байдужими вас і обов'язково сподобаються вашим близьким. Цей тонкий аромат, що випромінює картопля "Дофінуаз", зачарує вас і вам захочеться не поспішаючи їсти картоплю, насолоджуючись кожною скибочкою цього шедевра. Мускатний горіх і сир додадуть картоплі витончений смак, а молоко та вершки зроблять картоплю соковитою, м'якою, запашною. Тому рекомендуємо сьогодні приготувати цю страву. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг.
  2. 2. Сир "Чеддер" — 200 г.
  3. 3. Вершкове масло — 20 г.
  4. 4. Часник — 1 зубчик
  5. 5. Вершки — 200 мл.
  6. 6. Молоко — 200 мл.
  7. 7. Мускатний горіх — 0.5 ч. л.
  8. 8. Морська сіль — 0.5 ч. л.
  9. 9. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Почистити і нарізати картоплю тонкими кільцями.

  2. У глибоку каструлю влити вершки, молоко, потім посолити, додати картоплю. Довести до кипіння і потримати на вогні приблизно 1-2 хвилини.

  3. Почистити часник і розрізати його навпіл.

  4. Форму для запікання натерти часником, залишки часнику додати в каструлю до картоплі.

  5. Сир потерти на крупній терці.

  6. Змастити форму вершковим маслом і викласти в неї шарами картоплю. Кожен шар посипати мускатним горіхом і сиром. Залишити частину сиру для верхнього шару.

  7. Влити в форму вершки з молоком з каструлі, додати ще трохи мускатного горіха і посипати сиром, що залишився. Верхній шар сиру повинен бути найбільшим.

  8. Відправити форму в заздалегідь розігріту до 190°С духовку. Готувати 40 хвилин.

  9. Готову страву посипати петрушкою.