Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська крупа весна › Плов з перловки з цибулею
Плов з перловки з цибулею

Плов з перловки з цибулею

Приготувати смачний плов - ароматний і розсипчастий - таке ж мистецтво, як уміння зварити борщ або випекти піцу. Перлову крупу заливають гарячим бульйоном так, щоб вона покривалася рідиною десь на 2-3 см. Потім на сильному вогні випарюють всю ту воду, що покриває крупу. Зменшують вогонь і, накривши щільно кришкою, залишають варитися до готовності. Якщо вся рідина вбралася, але крупа ще не готова, додають кілька ложок води або бульйону. Готовий плов залишають настоюватися під закритою кришкою на 10-15 хвилин. Після цього перемішують і розкладають по порційних тарілках. Подають плов гарячим.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цибуля біла — 100 г.
  2. 2. Жир курячий — 10 г.
  3. 3. Крупа перлова — 6 ст. л.
  4. 4. Бульйон курячий — 200 мл.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести воду до кипіння, опустити цибулю на 1 хвилину в воду, поки лушпиння не почне відділятися.

  2. Витягнути цибулю, осушити, залити на 1 хвилину холодною водою, після чого нарізати кільцями, перекласти в миску.

  3. Покласти жир в каструлю, поставити на вогонь, розтопити жир на середньому вогні, всипати перлову крупу, постійно змішуюючи при цьому, готувати протягом 15-20 хвилин, крупа повинна потемніти і стати ароматною.

  4. Влити в каструлю з перловою крупою бульйон, всипати цибулю, довести суміш до кипіння, після чого зменшити вогонь до самого маленького. Додати сіль і перець за смаком. Накрити зверху каструлю кришкою, варити поки рідина не вбереться і крупа не буде готова, протягом 40 хвилин.