Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна легкий плита літо › Омлет по-бельгійськи
Омлет по-бельгійськи

Омлет по-бельгійськи

За французьким рецептом омлет готується із обсмажених на сковороді злегка збитих яєць. Не прийнято у французів і додавати вершки або молоко, воду, борошно в яєчну суміш. Обсмажуються збиті яйця з одного боку на вершковому маслі до моменту, коли омлет майже повністю не густіє. Подача омлету являє собою згорнутий в трубочку або навпіл яєчний "млинець". Страва не повинна вийти занадто пишниою, на відміну від суфле, тому смажать омлет з відкритою кришкою. Існує думка, що справжній французький кухар в першу чергу повинен обов'язково вміти готувати саме омлет. Перед подачею можна додати начинку за смаком. Ми ж вам пропонуємо спробувати приготувати не класичний французький омлет, а бельгійський варіант цієї страви зі свіжими грибами і бужениною.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Гриби свіжі (будь-які за смаком) — 250 г.
  2. 2. Буженина — 100 г.
  3. 3. Масло вершкове — 30 г.
  4. 4. Яйця курячі — 3 шт.
  5. 5. Борошно — 4 ст. л.
  6. 6. Газована вода — за смаком
  7. 7. Олія — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Петрушка — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно нарізати гриби і тушкувати на маслі 10 хв, додавши рублену петрушку, підсолити і поперчити.

  2. Відокремити білки від жовтків, збити білки, а жовтки змішати з водою і борошном. Зробити тісто по консистенції як негуста сметана.

  3. Перемішати гриби з білками і тістом, вилити суміш на сковорідку з маслом і під кришкою запекти омлет.

  4. Перед подачею посипати омлет нарізаною бужениною.