Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна холодильник день народження літо › Кокосово-мигдальні цукерки в шоколаді
Кокосово-мигдальні цукерки в шоколаді

Кокосово-мигдальні цукерки в шоколаді

Перші цукерки почали робити близько трьох тисяч років тому на Близькому Сході. Люди тоді не знали ні шоколаду, ні цукру, і використовували фініки і мед або мед, горіхи та інжир. Після того, як в Центральну і Південну Америку прийшли конкістадори, європейці теж дізналися, що таке шоколад. Тільки шалено багаті люди могли собі його дозволити, адже пити шоколад прирівнювалося до того ж, що пити гроші. Багато хто дозволяв собі випити шоколад тільки в присутності тих людей, яких потрібно було переконати в тому, що ти фінансово заможна людина. За 100 насінин какао могли продати найдорожчого раба, а за кілька жмень какао бобів можна було купити хороший будинок. Тепер шоколад став звичним для нас і ми можемо використовувати його для приготування абсолютно різних страв, але в першу чергу - десертів.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Молоко сгущене — 200 мл.
  2. 2. Екстракт ванільний — 1 ч. л.
  3. 3. Сіль — 3 г.
  4. 4. Цукрова пудра — 450 г.
  5. 5. Кокосова стружка — 400 г.
  6. 6. Мигдаль смажений — 100 г.
  7. 7. Шоколад молочний — 450 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Форму для випікання застелити фольгою, яку змастити маслом. У мисці змішати згущене молоко, сіль і ваніль. Перемішати.

  2. Обережно вмішати цукрову пудру в суміш, постійно помішуючи. Додати кокосову стружку, також весь час змішувати суміш. Перекласти масу у форму, розрівняти. Викласти зверху горіхи, рівномірно їх розподіливши по всій поверхні, поставити в холодильник на 1 годину.

  3. Дістати форму з холодильника, розрізати на маленькі шматочки, прямокутної форми. Деко застелити харчовим папером, шоколад розтопити на водяній бані.

  4. Занурити цукерки в шоколаді, після чого перекласти на деко. Охолодити протягом 30 хвилин, поки шоколад не застигне.