Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна французька осінь › Домашні круасани
Домашні круасани

Домашні круасани

Відчуйте себе француженкою і приготуйте домашні круасани. Ніжний, ароматний і дуже смачний десерт складе чудову компанію ранковій каві. Спробувавши такий круасан, ви тут же почуєте романтичну мелодію гармошки, навколо вас затанцюють сонячні зайчики, атмосфера наповниться приємним ароматом і, може, навіть який-небудь красунчик вирішить вас намалювати. Готувати цю випічку зовсім не складно. Ви навіть можете кинути собі виклик таким чином. До речі, ви можете наповнити круасан чим завгодно - шоколадом, джемом, фруктами, згущеним молоком. Зробіть собі і близьким приємне, не відмовивши нікому в такому задоволенні!

Кількість порцій 12
Час приготування 180 хв

  1. 1. Борошно — 3,5 стакана
  2. 2. Тепла вода — 1 стакан
  3. 3. Сухі дріжджі — 1 ч. л.
  4. 4. Сметана — 0,3 стакана
  5. 5. Сіль — 1 ч. л.
  6. 6. Несолоне вершкове масло — 1,75 стакана
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У середній мисці потрібно змішати 1 склянку борошна з водою і дріжджами. Місити до тих пір, поки тісто перестане липнути до рук. Відкласти тісто в сторону, і дати йому піднятися протягом 1 години.

  2. Тепер потрібно додати борошно, що залишилося, сметану, сіль, і гарненько все замісити. Накрити миску поліетиленовою плівкою і залишити на 20 хвилин. Бажано помістити тісто в холодильник.

  3. Помістити масло між двома листами поліетиленової плівки, і за допомогою качалки розкачати його у великий квадрат.

  4. Дістати тісто з холодильника, і, на злегка посипаній борошном поверхні, розкачати його у великий прямокутник. Помістити квадрат масла на нижню частину прямокутника. Тепер руками вирівняти тісто.

  5. Скласти тісто вдвічі так, щоб масло опинилося між ним. Затиснути краї пальцями. Акуратно розкачати його качалкою, щоб розтягнути тісто і масло. Тепер, скласти тісто конвертиком.

  6. Загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 1 годину. Після цього вийняти його, і зробити ще два "оберти". У цілому чотири оберти. Розрізати тісто навпіл.

  7. На злегка посипаній борошном поверхні, розкачати кожну половину тіста у прямокутник. Розрізати кожен прямокутник на невеликі трикутники.

  8. У основі трикутника зробити надріз. Тепер кожен трикутник згорнути в трубочку, щоб вийшов круасан. Якщо хочеться зробити його з начинкою, тоді треба додати чайну ложку, наприклад варення, в середину трикутника і згорнути у трубочку.

  9. Розігріти духовку до 190°C. Поки вона розігрівається, викласти круасани на лист для випічки. Збити яйце в мисочці, і змастити їм круасани.

  10. Випікати їх протягом 35 хвилин до золотистого кольору. От і все, круасани в домашніх умовах готові. Смачного!