Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній східна осінь › Чихіртма з куркою
Чихіртма з куркою

Чихіртма з куркою

Для початку потрібно розібрати, що ж таке чихиртма. Коріння рецепта цієї страви лежать в гористій Грузії. Там ця страва досить популярна. Являє собою досить густий суп із незвичайним способом приготування. Зазвичай чихиртму готують на бульйоні із курки або баранини (у нашому рецепті це буде куряче м'ясо). Чихиртма - це досить концентрований бульйон із загущеним борошном, збитими яйцями і кислотою. При чому кислота там потрібна саме для того, щоб білок яйця не згорнувся в пластівці, а щоб створив єдину масу із бульйоном. Хоча страва ця і грузинська, з'явилася вона все ж таки в Персії і при цьому досить давно.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряче філе — 1 кг.
  2. 2. Яйця — 6 шт.
  3. 3. Куркума — за смаком
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
  6. 6. Цибуля — 2 шт.
  7. 7. Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе порізати на шматочки. Залити водою, посолити. Довести до кипіння, зняти всю піну і варити 40 хвилин до повного розм'якшення м'яса птиці.

  2. Яйця збити з сіллю. На вершковому маслі протушкувати цибулю. Додати курку, посипати спеціями. Смажити, 3 хвилини, помішуючи.

  3. Залити збитими яйцями. Накрити кришкою і томити, не помішувати, до загустіння яєць.