Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська весна › Ягідний кекс
Ягідний кекс

Ягідний кекс

Якщо ви хоч раз робили кекс в домашніх умовах, то ви самі бачили, що магазинні вироби з ним ніяк не зрівняються. Це не просто солодка закуска до чаю, це цілий набір корисних вітамінів. Адже в нашому рецепті кексу досить багато фруктів, а вони, як відомо, збагачують наш організм тільки найнеобхіднішим. Цей кекс можна робити як для домашнього чаювання з друзями та рідними, так і, щоб брати з собою на роботу і смачно перекусити ним в обід, а то й поділитися зі співробітниками. Ми впевнені, сподобається не тільки вам, але й усім, хто спробує хоча б один шматочок. Робити його можна з будь-якими фруктами, які поспіли. Ну або, які вам більше до смаку. Від цього смак кексу не стане менш приємним.

Кількість порцій 10
Час приготування 80 хв

  1. 1. Сир — 200 г.
  2. 2. Масло кисло-вершкове — 100 г.
  3. 3. Йогурт — 400 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Мелений кардамон — 1 ч. л.
  7. 7. Борошно пшеничне — 350 г.
  8. 8. Розпушувач для тіста — 2 ч. л.
  9. 9. Панірувальні сухарі — 20 г.
  10. 10. Ягоди (полуниця, малина, ожина, чорниця) — 300 г.
  11. 11. Цукрова пудра — 10 г.
  12. 12. Ванільний цукор — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити яйця і цукор за допомогою вінчика або міксера. Додати йогурт або натуральний сир, вершкове масло і мелений кардамон. Ретельно вимішати тісто до однорідної маси.

  2. Додати борошно і розпушувач. Ще раз ретельно перемішати. Змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями круглу з прямими краями форму для випічки, викласти половину тіста у форму.

  3. Поверх тіста викласти перемішані з цукром ягоди, потім викласти тісто, що залишилося.

  4. Випікати в попередньо розігрітій до 175°C градусів духовці, протягом 35 хвилин.

  5. Охолодити готовий пиріг протягом 30 хвилин. Викласти кекс, посипати цукровою пудрою.