![Лісові ягоди в желе з шампанського](https://img2.zakaz.ua/uploada208869460e7433cc8180e2fd41e2abf.jpg.350x.jpg)
Лісові ягоди в желе з шампанського
Спекотне літо – сезон стиглих фруктів і соковитих ягід. Часом від їх достатку нікуди подітися. Коли фантазія починає підводити, приготуйте ягідне желе. Повірте, це один з найкращих способів «утилізувати» ягоди, що залишилися на грядках. В результаті Вас чекає освіжаючий і п'янкий літній алкогольний десерт. Яскраво, насичено, пікантно. Буде, чим здивувати гостей. Можна зробити і дитячу версію желе. Для цього шампанське замініть свіжовичавленим апельсиновим соком або домашнім компотом. Діти будуть у захваті від такої смакоти. І наостанок порада: найкраще приготувати желе до вечора і відправити застигати в холодильник, щоб на ранок можна було без очікування насолодитися ароматним ягідним десертом.
- 1. Малина — 200 г
- 2. Чорниця — 200 г
- 3. Полуниця — 200 г
- 4. Шампанське — 600 мл
- 5. М'ята — 20 г
- 6. Цукрова пудра — 40 г
- 7. Желатин — 10 г
- 8. Морозиво — 200 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Очистіть і помийте всі ягоди (великі ягоди краще порізати на дольки), дрібно наріжте м'яту.
Змішайте всі ягоди разом із порізаною м'ятою в одній ємності і засипте цукровою пудрою. Залиште ягоди з пудрою маринуватися на 20 хвилин.
Замочіть желатин в холодній воді до розм'якшення.
На невеликому вогні нагрійте 100 мл шампанського. Желатин потроху додавайте в розігріте шампанське, помішуючи лопаткою, до повного розчинення, після зніміть з плити.
Розкладіть ягоди по склянках, в яких будете подавати десерт, і залийте їх шампанським желе, щоб воно покрило ягоди. Поставте все в холодильник на 3-4 години.
Подавайте з кулькою морозива і листком м'яти.