Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід блендер нут › Суп з нуту, перцю чилі і коріандру
Суп з нуту, перцю чилі і коріандру

Суп з нуту, перцю чилі і коріандру

Нут - турецький або баранячий горох. Страви з нуту дуже популярні на Середземномор'ї і Близькому Сході. Суп з нуту, перцю чилі і коріандру є енергетичним і корисним. Баранячий горох містить в собі близько 80 цінних поживних речовин. Як і інші бобові, нут дуже поживний, тому що містить велику кількість білка. Замочувати його потрібно обов'язково. Якщо попередньо турецький горох замочити, то він приготується набагато швидше, а шкідливі речовини, які містяться в шкірці, зникнуть. Поступово використання гороху нут набуває популярності і в наших краях.

Кількість порцій 6
Час приготування 110 хв

  1. 1. Нут — 225 г.
  2. 2. Перець чилі — 3 шт.
  3. 3. Коріандр горошком — 2 ст. л.
  4. 4. Кінза — 20 г.
  5. 5. Кмин насіння — 1 ст. л.
  6. 6. Сметана — 200 г.
  7. 7. Масло вершкове — 50 г.
  8. 8. Часник — 6 зубчиків
  9. 9. Лимон — 1 шт.
  10. 10. Куркума — 1 ч. л.
  11. 11. Cіль — за смаком
  12. 12. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У холодній воді замочити горох нут на 12 годин.

  2. Після чого воду злити, а горох промити.

  3. Закип'ятити приблизно 2 літри води і засипати нут в киплячу воду. Коли вода знову почне закипати, знизити вогонь і варити так близько 1 години під кришкою.

  4. На сковороді злегка прожарити насіння коріандру і кмину. Потім зняти їх з вогню і потовкти у ступці.

  5. На цій же сковороді розтопити вершкове масло і додати, пропущений через прес, часник і дрібно подрібнений перець чилі (2 шт.), А також товчені спеції. На слабкому вогні прожарити хвилин 5, потім додати куркуму і ще трохи витримати на сковороді, постійно помішуючи.

  6. Коли нут зваритися, бульйон злити в окремий посуд, а нут перекласти в кухонний комбайн. Додати півсклянки бульйону і перемолоти в однорідну масу.

  7. Акуратно зняти з лимона цедру і додати її в комбайн. Також додати туди кінзу, спеції зі сковороди і трохи бульйону. Добре перемішати.

  8. Потім вміст комбайна перекласти в каструлю, залити залишком бульйону і довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і варити на слабкому вогні 30 хвилин.

  9. Подавати суп варто теплим зі сметаною і лимонним соком. Також можна приправити подрібненим перцем чилі.