Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок французька випічка › Нормандський грушевий пиріг
Нормандський грушевий пиріг

Нормандський грушевий пиріг

Нормандський грушевий пиріг - справжній подарунок для самого запеклого гурмана. Запашні груші нагадають вам, яке ж хороше і сповнене солодощів життя. Ці фрукти додадуть випічці ніжний, солодкий смак. А бренді і родзинки зроблять смак пирога незвичайним і п'янким. Тільки думаючи про цей пиріг, можна уявити вишуканий аромат затишку і спокою, який панує у вашому домі. Без сумніву, нормандський грушевий пиріг стане одним з найулюбленіших ваших десертів. Його неповторні смакові якості і корисні властивості стануть джерелом прекрасного здоров'я, натхнення і посмішки для вас і вашої родини.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Цукор — 155 г
  2. 2. Масло вершкове — 150 г
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 225 г
  5. 5. Розпушувач — 15 г
  6. 6. Сметана — 125 г
  7. 7. Груші — 500 г
  8. 8. Горіхи волоські — 55 г
  9. 9. Родзинки — 65 г
  10. 10. Бренді — 60 мл
  11. 11. Кориця — 5 г
  12. 12. Мед — 50 г
  13. 13. Вершки 33% — 100 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 170°C градусів. Форму змастити вершковим маслом (10 г.), а на дно покласти пергамент.

  2. Решту масла з'єднати з цукром і збити до світлої пишної маси. Додати яйця по-одному, добре збиваючи після кожного додавання. Просіяти борошно з розпушувачем і додати в масляну суміш, розмішуючи, до зникнення грудочок.

  3. Груші помити, очистити, видалити серцевину, крупно нарізати. Додати до тіста груші, горіхи і родзинки. Обережно рівномірно розмішати отриману масу.

  4. Викласти в підготовлену форму і розрівняти. За допомогою ложки сформувати невелике заглиблення в центрі пирога. Поставити в духовку і випікати близько години, перевіряючи готовність зубочисткою.

  5. Тим часом, в сотейнику на маленькому вогні з'єднати бренді з медом, помішуючи протягом декількох хвилин. Готовий пиріг проштрикнути зубочисткою в декількох місцях і полити бренді. Залишити на 10 хвилин просочуватися, потім перекласти пиріг на решітку і дати повністю охолонути. Вершки збити до пишної стійкої піни. Подавати пиріг, розрізавши на порційні шматочки, прикрашені збитими вершками.