Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок › Натиліас
Натиліас

Натиліас

Натіліас - дуже смачний і ніжний десерт, який порадує вас своїм м'яким смаком. Він настільки ніжний, що відразу тане в роті. А все завдяки ванілі, яка надає такий смак вашій страві. Не дивлячись на те, що десерт готується не дуже швидко, все ж він того вартий. Адже найніжніший смак ванілі із вершками, молоком і корицею зроблять свою справу. Десерт має дуже презентабельний вигляд, тому ви можете подавати його і гостям у свято, і просто до сімейної вечері. Він заворожує всіх своїм смаком буквально з першої ложечки. Тому що ця страва досконала як на смак, так і його зовнішній вигляд. Печиво для нього краще вибирати пісочне.

Кількість порцій 2
Час приготування 50 хв

  1. 1. Молоко — 200 мл.
  2. 2. Вершки 30% — 80 мл.
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Кориця мелена — 1 г.
  5. 5. Печиво — 4 шт.
  6. 6. Ванільний стручок — 0,5 шт.
  7. 7. Яйце куряче — 5 шт.
  8. 8. Борошно кукурудзяне — 30 г.
  9. 9. Цукор — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Жовтки відокремити від білків, з лимона зняти цедру, ваніль розрізати уздовж.

  2. У невелику каструлю вилити молоко, поставити на вогонь, додати половину цедри лимона, покласти паличку кориці, половину ванілі, довести до кипіння, після, варити на маленькому вогні 2 хвилини.

  3. Жовтки змішати в мисці з цукром, влити вершки і висипати борошно, збити до піни.

  4. Для водяної бані влити в окрему каструлю 1 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити до середнього.

  5. У молоко влити невеликою цівкою вершково-яєчну суміш, витягнути ваніль, цедру і корицю, перелити в металеву миску, поставити на заздалегідь приготовлену водяну баню.

  6. Варити на водяній бані 4-5 хвилин, при цьому постійно змішувати, уникаючи прилипання суміші до дна.

  7. У порційну форму викласти частину суміші, зверху покласти 1 печиво, зверху другу частину маси і знову 1 печиво. Прибрати в холодильник на 25 хвилин. При подачі посипати зверху меленою корицею.