![Шоколадний Великодній Пиріг](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.f760a0755bcd2369d96602a2ae27985b.350x350.jpeg)
Шоколадний Великодній Пиріг
Раніше паски робили слов'яни на свої традиційні свята. Але з приходом християнства ситуація змінилася, і паска стала головною стравою на святковому столі християн. До великого свята Воскресіння Христового роблять традиційні паски - хліб, яким прийнято виходити з Великого посту. Вони робляться з дріжджового тіста, іноді з додаванням родзинок. Але все одно, на смак паски не надто солодкі. Ми хочемо вам запропонувати ще один варіант паски - це шоколадна паска. Тобто, солодка. Робиться вона схожим способом, тільки з додаванням шоколаду. Така різноманітність обов'язково сподобається вам за святковим столом.
- 1. Борошно — 1500 г.
- 2. Дріжджі — 50 г.
- 3. Яйця — 8 шт.
- 4. Цукор — 2 стакани
- 5. Тертий мигдаль — 2,5 стакани
- 6. Шоколад — 100 г.
- 7. Ром — 30 мл.
- 8. Червоне вино — півстакана
- 9. Панірувальні сухарі — півстакана
- 10. Цукати — півсклянки
- 11. Кориця — 1 ч. л.
- 12. Розтерта гвоздика — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася.
Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику.
Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.
Викласти туди тісто і поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийнятии з форми.
Глазур для паски: розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.