Американський гарбузовий пиріг
- 1. Борошно — 2 неповних склянки
- 2. Вершкове масло — 120 г.
- 3. Яєчний жовток — 1 шт.
- 4. Сіль — щіпка
- 5. Гарбуз — 1 кг.
- 6. Яйця — 3 шт.
- 7. Цукор — 6 ст. л.
- 8. Кукурудзяний або кленовий сироп — 4 ст. л.
- 9. Жирні вершки — 1 ст.
- 10. Сіль — 1/2 ч. л.
- 11. Волоські горіхи або пекан, цукрова пудра, кленовий сироп
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
З вказаних продуктів приготувати пісочне тісто. Скачати його в кулю, загорнути у плівку і покласти в холодильник на 30 хв.
Розкачати тісто на злегка присипаній борошном дошці і викласти його в круглу роз'ємну форму. Наколоти тісто в декількох місцях виделкою, закрити його папером для випічки і поставити в холодильник на 15 хв.
Для начинки очистити гарбуз, видалити насіння і нарізати невеликими кубиками. Потім перекласти в каструлю з товстим дном, додати води, щоб вона закривала гарбуз, і варити до м'якості, 20-25 хв. Розім'яти м'якоть в однорідну масу, перекласти в сито і дати стекти рідині.
Заповнити форму з тістом пекарськими бобами або квасолею і випікати 10 хв. в розігрітій до 200°С духовці. Видалити боби і папір, знову поставити форму в духовку на 5 хв. Зменшити температуру в духовці до 190°С.
Викласти гарбузове пюре в глибоку миску, збити з яйцями, цукром, сиропом, вершками, прянощами і сіллю. Вилити суміш у форму. Випікати пиріг 40 хв. Подавати на стіл, коли пиріг охолоне до кімнатної температури. Посипати готовий пиріг цукровою пудрою, тертими волоськими горіхами або горіхами пекан або полити кленовим сиропом.
Якщо не вдається купити готову суміш спецій для гарбузового пирога, можна зробити їх самому. Треба взяти 1 ч. л. ямайського перцю, 1 паличку кориці (приблизно 2,5 см.), 1 ч. л. тертого мускатного горіха, 1 ч. л. гвоздики, 1 ч. л. меленого імбиру. Всі компоненти потрібно змолоти в ступці або в кавомолці і змішати. Зберігати в герметично закритій скляній банці.