![Перевернутий сливовий пиріг](https://img3.zakaz.ua/uploadb04a91815cc4054f3e515a5755b86ada.jpg.350x.jpg)
Перевернутий сливовий пиріг
Перевернутий пиріг або як його ще називають «тарт татен» є класичним французьким десертом. Виявляється, ця ароматна випічка стала відома світові наприкінці ХІХ століття завдяки сестрам Татен, які спекли з якимись кулінарними помилками на своє здивування такий оригінальний і смачний пиріг для своїх гостей. Незабаром «пиріг навиворіт» став користуватися величезною популярністю далеко за межами провінційного французького містечка Ламотт-Беврон. Класичний рецепт тарт татена готується з карамелізованими яблуками, однак пропонуємо Вам трохи поекспериментувати і спекти перевернутий сливовий пиріг. Солодке тісто ідеально поєднується зі злегка кислуватою соковитою верхівкою.
- 1. Масло вершкове — 180 г
- 2. Цукор — 220 г
- 3. Цукор ванільний — 30 г
- 4. Молоко — 100 мл
- 5. Розпушувач — 10 г
- 6. Борошно пшеничне — 170 г
- 7. Сливи — 600 г
- 8. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Сливи помити, нарізати на четвертинки і видалити кісточки. На сковорідці розтопити вершкове масло, додати цукор. Розтопити цукор, а потім додати сливи. Тушкувати хвилину і зняти з вогню.
Для тіста вершкове масло (130 грам) додати цукор і ваніль. Перемішати, а потім по трохи додати молоко і яйця. Тепер добре збити міксером суміш. Борошно з розпушувачем просіяти і обережно додати в молочну суміш.
Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. У форму викласти сливи, зверху залити тістом. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.