Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід десерти весна › Сирна запіканка з грушею
Сирна запіканка з грушею

Сирна запіканка з грушею

Чергова страва французької кухні – сирна запіканка з грушею. І відразу ж невеликий секрет: щоб Ваш десерт вийшов повітряним, ніжним і пористим – додайте трохи манної крупи або соди. Сир можете замінити на вершковий сир. А замість ваніліну використовувати цукрову пудру або корицю. Грушу необхідно нарізати не кубиками, а довгими тонкими скибочками. Так вона швидше пропечеться і не буде хрустіти. А якщо укладете в тісто скибочки вертикально – запіканка вийде дуже красивою в розрізі. Пряну солодкість імбиру і меду розбавляє волоський горіх, яким посипають страву. Випікати запіканку до рум'яної скоринки.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Сир — 250 г.
  2. 2. Яйця — 1 шт.
  3. 3. Груша — 1 шт.
  4. 4. Мед — 1 ст. л.
  5. 5. Горіхи волоські — 1 ст. л.
  6. 6. Імбир — за смаком
  7. 7. Ванілін — за смаком
  8. 8. Вершкове масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У сир додати яйце, мед, ванілін і імбир. Збити блендером.

  2. Грушу очистити, нарізати невеликими шматочками і додати в сирну масу.

  3. Форму змастити вершковим маслом. Викласти в неї сирну масу. Розрівняти і посипати горіхами.

  4. Духовку розігріти до 170°C. Випікати запіканку 30 хвилин.