Солодкий хліб з корицею та яблуками
- 1. Борошно — 600 г.
- 2. Яблука — 500 г.
- 3. Коричневий цукор — 150 г.
- 4. Молоко — 75 мл.
- 5. Вершкове масло — 110 г.
- 6. Цукор — 50 г.
- 7. Яйця — 2 шт.
- 8. Ванілін — 1,5 ч. л.
- 9. Дріжджі — 2,5 ст. л.
- 10. Кориця — 2 ч. л.
- 11. Cіль — за смаком
- 12. Соняшникова олія — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
На повільному вогні розтопити приблизно половину масла у великій каструлі.
Яблука очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.
Змішати яблука з коричневим цукром, 1 ч. л. кориці, половиною чайної ложки ваніліну, потім додати до масла і добре перемішати.
Продовжувати перемішувати масу на повільному вогні ще 5 хвилин. Потім дати начинці охолонути.
Молоко нагріти в ковші і вилити в миску. У мисці додати масло, що залишилося, і трохи води (приблизно 60 мл.). Після чого додати ванілін і яйця. Добре перемішати, щоб масло розчинилося.
В іншій мисці змішати борошно, цукор, дріжджі, корицю, що залишилася, і трохи солі (за смаком).
Після чого з'єднати разом сухі і рідкі інгредієнти і добре вимішати до утворення тіста. Тісто викласти в ємність, накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, щоб воно підійшло (приблизно 1 годину).
Тісто розділити на 2 половини. Форму для випікання змастити олією.
Одну половину тіста розкачати так, щоб вона була більше поверхні форми (тісто має заходити на бортики форми) і помістити його у форму. На тісто викласти яблучну начинку.
Другу половинку розкачати прямокутником, а потім розрізати на смужки. Смужки викласти зверху начинки в довільному порядку. Залишити підходити ще на 1 годину.
У духовку, розігріту до 180°C, поставити форму, яку потрібно накрити фольгою, і випікати близько 55-60 хвилин.