Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід середній хліб зима › Салат із ароматними сухариками, беконом і пармезаном
Салат із ароматними сухариками, беконом і пармезаном

Салат із ароматними сухариками, беконом і пармезаном

Цей салат нагадує за складом інгредієнтів і смаком дуже популярний салат «Цезар». Як і в «Цезарі» тут головною родзинкою виступають хрусткі і ароматні сухарики, які додають в салат перед самою подачею на стіл. Для цього салату кулінари радять використовувати саме сир Пармезан, який також надає страві цікаву, пікантну нотку. Бекон потрібно прожарювати довше, тоді вийде смачніше. Солити салат треба обережно, так як бекон сам по собі досить солоний. При відсутності під рукою бекону, його можна замінити шинкою, вареної або копченою куркою. В цілому салат має дуже делікатний і ніжний смак.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Бекон — 200 г.
  2. 2. Сир Пармезан — 100 г.
  3. 3. Батон — 100 г.
  4. 4. Соняшникова олія — 50 мл.
  5. 5. Помідори черрі — 18 шт.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Лимон — 0,5 шт.
  8. 8. Сушені приправи — 1 ст. л.
  9. 9. Листя салату — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Черний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З половини лимона вичавити сік.

  2. Соняшникову олію вилити в ємність, додати до неї лимонний сік, сушені трави, часник, пропущений через прес, сіль і перець. Добре перемішати.

  3. Батон порвати на невеликі шматочки.

  4. Викласти шматочки батона у форму для запікання, перемішати їх з олією з часником і травами. Поставити в розігріту до 180°С духовку, запікати до золотистого кольору.

  5. Поки хліб запікатиметься, нарізати бекон соломкою, а сир натерти на крупній тертці.

  6. Бекон обсмажити на сковороді без олії.

  7. Помідори черрі порізати навпіл, а листя салату нарвати руками на середні шматки.

  8. У салатниці змішати листя салату, бекон, сир, помідори. При необхідності посолити, а при подачі додати сухарики.