Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська торти › Морквяний торт
Морквяний торт

Морквяний торт

Морквяний торт здивує вас сьогодні своїм приємним і незвичайним смаком. Його можна подавати до ранкового чаю або кави. Морква в процесі приготування пом'якшується і насичує собою інші інгредієнти тортика, так що на виході ми маємо приголомшливий результат. Завдяки моркві торт має м'яку, щільну текстуру. Морква покращує смак тортика, роблячи його пікантним. В якості крему ми будемо використовувати змішану згущенку зі сметаною. Цей крем буде дуже гармонійно поєднуватися з нашою основою. Такий торт дуже корисний, так як морква цінна високим вмістом каротину і є прекрасним джерелом вітамінів, мінералів і мікроелементів.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Морква — 200 г.
  2. 2. Цукор — 175 г.
  3. 3. Олія — 100 г.
  4. 4. Вершкове масло — 50 г.
  5. 5. Борошно — 175 г.
  6. 6. Яйця — 3 шт.
  7. 7. Цедра апельсина — 1 шт.
  8. 8. Ванілін — 2 г.
  9. 9. Сода — 5 г.
  10. 10. Згущене молоко — 200 г.
  11. 11. Сметана — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву потрібно очистити і натерти на середній тертці. Можна натерти на крупній тертці, тоді будуть потрапляти великі шматочки моркви.

  2. Далі в натерту моркву потрібно додати цедру апельсина (цедру варто натирати на дрібній тертці, тоді буде смачніше).

  3. У тісто вбити яйця і додати цукор.

  4. Потім в тісто влити  олію та заздалегідь розтоплене вершкове масло.

  5. Окремо змішати борошно, розпушувач і ваніль до однорідної консистенції. Також додати соди, гашеної оцтом.

  6. Змішати всі підготовлені продукти так, щоб уникнути грудочок.

  7. Потім потрібно підготувати форму. На форму необхідно вистелити пергамент для випікання, щоб корж не пригорів і не приставав до форми.

  8. Вилити тісто у форму та обережно й рівномірно розподілити тісто.

  9. Випікати 40 хвилин при температурі 180°С.

  10. Коли корж пропечеться, вийняти його і, особливо важливо, перед змащуванням кремом, дати йому охолонути.

  11. Коли корж охолоне, його потрібно розрізати впоперек, щоб вийшло два однакових коржі.

  12. Для приготування крему потрібно зовсім небагато - змішати згущене молоко зі сметаною.

  13. Далі необхідно просто намастити кремом нижній корж, покласти наверх ще один корж і вилити на нього залишки крему. Розрівняти крем на верхньому шарі й прикрасити горіхами або крихтами від коржів.