Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід легкий › Середземноморський сендвіч
Середземноморський сендвіч

Середземноморський сендвіч

Складно сказати, чому такий сендвіч отримав назву саме середземноморський. Ми можемо тільки здогадуватися. Швидше за все, це через те, що він такий легкі і свіжий (завдяки свіжим овочам), а також через те, що тут використовують оливки - адже саме з ними асоціюється Середземноморське узбережжя. Рецепт цього сендвіча буде доречний тоді, коли ви вирішили влаштувати невеличке свято, але акцент робився не на їжі. Тоді можна зробити такі ось легкі закуски (які в той же час і ситні), зробити прохолодні напої і насолоджуватися вечором в колі друзів. При бажанні, можна деякі інгредієнти замінити або додати щось нове своє.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Булочка з розмарином — 1 шт.
  2. 2. Кабачок цукіні — 1 шт.
  3. 3. Гриби шампіньйони — 4 шт.
  4. 4. Баклажани — 1 шт.
  5. 5. Сир моцарелла — 125 г.
  6. 6. Оливки — 4 шт.
  7. 7. Майонез — 30 г.
  8. 8. Олія оливкова — 45 г.
  9. 9. Йогурт — 15 г.
  10. 10. Чебрець — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
  13. 13. Помідор — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідор, цукіні, баклажан та гриби нарізати кружечками та полити двома столовими ложками оливкової олії. Можна додати трохи чебрецю та залишити маринуватися хвилин 10-15. Обсмажити все на грилі чи на дуже гарячій сковорідці. Дати охолонути та поставити в холодильник на півгодини.

  2. Моцареллу нарізати товстими шматками, оливки - маленькими шматочками. Змішати майонез із йогуртом, посолити, поперчити. Булочку з розмарином (чи будь-яку іншу довгу булочку - це справа смаку) розрізати вздовж пополам та обсмажити на оливковцій олії, щоб вона стала хрусткою.

  3. Змастити соусом із майонезу внутрішні сторони половинок булочки. На одну половинку викласти баклажан, цукіні, помідор, гриби, оливки та моцареллу, накрити другою половинку, притиснути та проколоти чотирма шпажками. Перед подачею розрізати на чотири частини.