Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська м'ясо › Баранина з ріпою і солодкою цибулею в червоному вині
Баранина з ріпою і солодкою цибулею в червоному вині

Баранина з ріпою і солодкою цибулею в червоному вині

Повноцінна, смачна, ситна і ароматна страва, яка порадує ваших гостей, вони будуть захоплюватися вашою кулінарною майстерністю. Можливо і часу потрібно чимало, щоб приготувати баранину в такому вигляді, але результат не змусить вас чекати. Таку соковиту і смачну баранину ви ще не куштували! У страві багато інгредієнтів, які доповнюють один одного, роблять страву повноцінною, ароматною і дуже смачною. Повірте, всі, хто тільки відчує аромат цієї страви, будуть вражені цим багатим букетом. А спробувавши хоч шматочок, вони закохаються в страву відразу ж. Ну а ви будете улюбленим кулінаром з цих пір, вас всі проситимуть поділитися смачним і чудовим рецептом приготування баранини.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Вино червоне сухе — 0,5 л.
  2. 2. Філе баранини — 1 кг.
  3. 3. Нога бараняча — 200 г.
  4. 4. Печериці — 100 г.
  5. 5. Бульйон з яловичини — 1 л.
  6. 6. Гірчиця — 1 ст.л.
  7. 7. Масло рослинне — 50 мл.
  8. 8. Ріпа — 400 г.
  9. 9. Морква — 100 г.
  10. 10. Стебло селери — 1 шт.
  11. 11. Цибуля — 1 шт.
  12. 12. Часник — 10 г.
  13. 13. Базилік — 20 г.
  14. 14. Чебрець — 2 шт.
  15. 15. Лавровий лист — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку дрібно нарізати моркву, цибулю та стебла селери. Підготувати сотейник з рослинною олією та на швидкому вогні, обсмажити попередньо порізані овочі.

  2. Шматочки баранини додати до обсмажених овочів та готувати до отримання коричневої скоринки на м’ясі. Якщо виникне небезпека, що овочі почнуть підгорати,- додати ще масла.

  3. Нарізати філе баранини кубиками двох – трьох сантиметрів та додати в сотейник, після цього добавити часник та обсмажити протягом двох хвилин. Залити все бульйоном та вином. Зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою та залишити готуватись на одну годину.

  4. Тим часом почистити цибулю та ріпу, останню нарізати сегментами по три – чотири сантиметри, а цибулю розрізати на половинки. Гриби нарізати тоненькими скибочками. На рослинному маслі обсмажити цибулю, ріпу та печериці і перекласти все це до сотейника з бараниною. Отриману суміш перемішати, кинути перець горошком, лавровий листок і чебрець. Залишити ще на сорок хвилин на легкому вогні. Після чого додати гірчицю, добре перемішати, посолити та залишити готуватися ще п’ять хвилин. Зняти з вогню, посипати рубаним базиліком і подавати, поки гаряче.