Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід блендер весна › Ікра з буряка
Ікра з буряка

Ікра з буряка

Українська кухня славиться своєю оригінальністю і незвичайністю, і безперечно, смачними стравами. Представлений рецепт простий в приготуванні. Набір овочів: буряк, морква, цибуля і часник з'єдналися разом, щоб створити ніжну закуску - ікру. За рахунок рослинної олії і соку лимона ікра виходить дуже смачною і ніжною, танучою у роті. Захочете, щоб страва з буряка вас радувала цілий рік, можна її законсервувати. До речі, відмінна заправка для борщу, спробуйте! Використовуйте, за бажанням: як гарнір до м'яса, як самостійну пісну страву, або просто намажте на хліб. Приготуйте і обов'язково заготовте побільше універсальної закуски.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Буряк — 600 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Часник — 5 зуб.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Сік лимона — 1 ст. л.
  6. 6. Олія — 3 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Cочатку підготувати буряк. Помити, видалити хвостики. Відварити (40 хвилин). Остудити. Потім очистити від шкірки.

  2. Натерти на великій терці. Висипати в миску. Далі перейти до підготовки таких овочів: морква, цибуля, часник.

  3. Овочі очистити. Помити. Потім моркву натерти на великій терці, цибулю нашаткувати, часник дуже дрібно нарізати. Нагріти в сковороді олію. Всипати підготовані овочі: спочатку цибулю, потім моркву (тушкувати 5 хвилин), а в останню чергу - часник (тушкувати 3 хвилини).

  4. Подрібнити усі овочі за допомогою м'ясорубки або блендера. Викласти в миску. Заправити лимонним соком. Посолити, поперчити. Перемішати ложкою.

  5. Накрити готову ікру харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню.