Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід плита вечеря › Грузинський соус ткемалі
Грузинський соус ткемалі

Грузинський соус ткемалі

Ті, хто вивчає кулінарне мистецтво, знають, що всіляких соусів існує величезна кількість, тому обмежувати себе банальними (і якщо вже бути відвертими, то і досить шкідливими) кетчупом і майонезом просто гріх. Є варіанти куди більш вишукані, як, наприклад, дивовижний, пряний, з тонким, м'яким, ні з чим не порівнюваним смаком соус ткемалі. Якщо не полінуватися і в сезон слив і аличі приготувати одну-дві баночки цього грузинського винаходу, матимете чудовий соус до м'ясних страв.

Кількість порцій 1
Час приготування 35 хв

  1. 1. Сливи або алича — 1 кг
  2. 2. Кинза — 1 пучок
  3. 3. Часник — 5 зубчиків
  4. 4. Перець чилі — 1 шт.
  5. 5. Сіль — 1,5 ч.л.
  6. 6. Цукор — 2 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сливи або аличу (залежно від того, які з цих фруктів використовуються, соус може змінювати забарвлення) викласти в каструлю і залити водою так, щоб вона злегка покривала їх.

  2. Довести воду до кипіння і варити, зрідка помішуючи, приблизно 10 хвилин.

  3. Коли від плодів тільки почне відставати шкірка (розварюватися вони не повинні!) Відкинути їх на друшляк і злити рідину.

  4. Протерти сливи через друшляк так, щоб кісточки і шкірка відокремилися. Видалити їх, а м'якоть перекласти в каструльку.

  5. Кінзу добре подрібнити. Часник пропустити через часниковий прес. Перчик чилі дуже дрібно нарізати.

  6. Фруктову м'якоть поставити на середній вогонь, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.

  7. Додати зелень, часник і перець чилі, прокип'ятити ще 2 хвилини і соус готовий.

  8. Якщо перелити ткемалі в скляну стерилізовану банку і законсервувати, його не обов'язково зберігати в холодильнику.