Яловича печінка по-грецьки
- 1. Яловича печінка — 500 г
- 2. Лимон — 1 шт.
- 3. Оливкова олія — 5 ст.л.
- 4. Сухий орегано — 1 ст.л.
- 5. Чорний мелений перець — за смаком
- 6. Сіль — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Печінку як слід промийте і очистіть від плівок.
Наріжте її на тонкі часточки завтовшки півсантиметра (не товще!).
Нарізану печінку викладіть на суху широку сковороду - важливо, щоб вона лежала в один рівний шар, посоліть і поперчіть за смаком.
Полийте оливковою олією.
З лимона вичавіть сік і також полийте їм печінку.
Посипте орегано і все добре перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин маринуватися.
Після закінчення цього часу поставте сковороду на сильний вогонь і доведіть маринад до кипіння.
Після зменшіть вогонь до середнього і накрийте сковороду кришкою - але так, щоб виходила пара. Приблизно через 5 хвилин переверніть печінку і обсмажте ще хвилин 10-15 з іншого боку.
Потім для проби один зі шматочків розріжте впоперек - колір повинен бути рівномірно коричневим. Якщо є червоні плями, печінка потрібно прожарити ще небагато.
При подачі полийте печінку соком, який утворився під час смаження. На гарнір добре підійде овочевий салат, для заправки - грецький соус дзадзикі.