![Басма](https://img3.zakaz.ua/upload.60a30c75ba5d6c7763e2430fd5078725.350x350.jpg)
Басма
- 1. Баранина — 500 г.
- 2. Картопля — 350 г.
- 3. Морква — 200 г.
- 4. Помідор — 2 шт.
- 5. Цибуля ріпчаста — 500 г.
- 6. Невелика головка капусти — 1 шт.
- 7. Гарбуз — 400 г.
- 8. Часник — 5 зубків
- 9. Зелень — 1/2 пучка
- 10. Сіль — за смаком
- 11. Зіра — за смаком
- 12. Коріандр — за смаком
- 13. Сухі трави (за бажанням) — за смаком
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У холодний казан покласти шар порізаного м'яса, жиром вниз. Шматочки м'яса з кістками підуть на нижній шар, а чисту м'якоть нарізати кубиками 3 на 3 см. і покласти поверх кісточок. Необхідно присолити цей шар і посипати його зірою і коріандром (зовсім крапельку) .
Цибулю порізати півкільцями і скласти на м'ясо.
Помідори необхідно порізати великими шматками і покласти поверх цибулі, ще раз при цьому посолити. Не можна допускати, щоб помідори опинилися поверх картоплі (після дотику з помідорами картопля стане твердою і не звариться).
Після помідор покласти шар очищеної моркви, порізаної кружечками.
Поверх моркви покласти картоплю, порізану на дві - чотири частини так, щоб потім картоплю було зручно їсти. Посолити картоплю з морквою.
Нарізати невеликими шматками гарбуз і покласти красиво на картоплю.
Часник очистити від шкірки і розкласти його цілим на шар гарбуза. Зелень можна покласти цілими гілочками. Ще раз посолити і посипати зірою.
Потім капуста - її необхідно нарізати великими шматками і залишити декілька листків цілими. Капусту натерти зірою і сіллю, укласти гіркою і закрити все капустяним листям.
Усі шари щільно придавити емальованою мискою, накрити кришкою і поставити на вогонь. Спочатку буде достатньо вогню середньої сили, коли закипить зменшити вогонь до слабкого і залишити кипіти ще на 45 хвилин. Готовність страви можна дізнатись за запахом.