Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі італійська овочі зима › Вегетаріанський соус болоньєзе
Вегетаріанський соус болоньєзе

Вегетаріанський соус болоньєзе

В інтернеті досить багато зараз різних рецептів соусів. Вони підходять і до м'яса, і до риби, і до солодуих страв. Але от знайти вегетаріанський соус досить складно. Тому ми вирішили запропонувати вам такий рецепт. Не забувайте, що такий соус припаде до смаку не тільки тим, хто не їсть м'ясо, а й усім, хто любить різноманітні соуси до страв. До того ж, він досить ситний, адже в ньому багато грибів. А завдяки овочам він ще й дуже корисний. У цьому соусі і морква - джерело каротину, і солодкий перець - дуже багатий овоч на вітаміни. А зелень додає пряний запах і приємний смак цій заправці. Це приємне поєднання грибів і овочів сподобається всім вашим рідним. І зовсім не обов'язково в соусі має бути м'ясо.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Олія оливкова — 15 мл
  2. 2. Часник — 1 зуб.
  3. 3. Цибуля — 80 г
  4. 4. Морква — 100 г
  5. 5. Перець болгарський червоний — 50 г
  6. 6. Гриби — 75 г
  7. 7. Паста томатна — 500 г
  8. 8. Капуста брокколі — 50 г
  9. 9. Листя базиліка — 100 г
  10. 10. Спагеті — 250 г
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Моркву помити, очистити і нарізати соломкою. Перець помити, очистити від насіння і нарізати кубиками.

  2. Гриби помити і порізати кубиками. Розігріти на сковороді оливкову олію і обсмажити на ній до м'якості цибулю і часник. Додати моркву і тушкувати близько 5 хвилин, потім додати перець і смажити ще 2 хвилини.

  3. Додати в сковороду гриби і томатну пасту, потім додати брокколі і базилік. Перемішати і готувати близько 5 хвилин до м'якості овочів. Трохи охолодити соус і подрібнити в блендері до однорідної консистенції. Покласти знову на сковорідку і зберігати гарячим.

  4. Відварити в підсоленій воді спагетті, відкинути на друшляк, дати стекти воді. Викласти макарони на тарілки і зверху вилити гарячий соус. Прикрасити можна листочками базиліка або будь-якою зеленню.