Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі без термічної обробки фрукти зима › Салат з гранатом і буряком
Салат з гранатом і буряком

Салат з гранатом і буряком

Оригінальний, колоритний і просто смачний салатик, який внесе різноманітність у Ваш звичний раціон. Відмінно підійде до будь-якого гарніру. Яскраві соковиті фарби граната, буряка та гарбуза, що потопають у зелені салатного листя, не залишать байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Особливо такий салат оцінять ті, хто дотримується правильного харчування і стежить за своїм здоров'ям. Адже всі компоненти, що входять до складу страви – корисні, багаті на вміст вітамінів і мікроелементів овочі і ягоди. Навіть ароматна заправка з оливкової олії і апельсинового соку рясніє корисністю. Вона надає салату особливу пікантність і свіжий смак. Замість апельсинового соку можете додати пару чайних ложок лимонного.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Салат (суміш) — 160 г.
  2. 2. Гранат — 200 г.
  3. 3. Гарбуз — 300 г.
  4. 4. Буряк — 240 г.
  5. 5. Оливкова олія — 20 мл.
  6. 6. Апельсиновий сік — 20 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Гарбуз нарізати шматочками і запекти близько 20 хвилин. Гранат розібрати на зерна. Салат помити і просушити. Нарвати салат руками.

  2. Буряк попередньо відварити до готовності. Потім охолодити, очистити і нарізати кубиками або шматочками. Змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією з апельсиновим соком, посолити і акуратно перемішати.