Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська гарнір осінь › Картопляний пиріг
Картопляний пиріг

Картопляний пиріг

Рецепт оригінальної і смачної подачі такого абсолютно звичайного і простого рецепту, як варена картопля. Ну що, здавалося б, може бути простіше? Але і цей простий гарнір можна подати по-новому. У даному випадку картопляний пиріг - це, по суті, дрібно нарізана картопля, підсмажена на оливковій олії і запечена в духовці, без таких компонентів як яйця, борошно та інші складові пирогів. Завдяки саме такій тепловій обробці на пирозі утворюється апетитна хрустка золотиста скоринка. Подавати пиріг можна з м'ясом, рибою або овочам. За бажанням, пиріг при запіканні можна змастити яйцем або посипати тертим сиром, підмішати зелень, смажену цибулю або гриби.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Масло вершкове — 50 г.
  3. 3. Олія оливкова — 40 мл.
  4. 4. Картопля — 750 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, залити холодною водою і відварити до готовності. Злити воду, трохи охолодити картоплю, а потім очистити. Дрібно нарізати очищену картоплю. Духовку розігріти до 200 градусів.

  2. Розігріти оливкову олію в сковороді, додати картоплю, сформувати з неї круглий пишний коржик. Смажити 10 хвилин, щоб знизу коржик зарум'янився. Перевернути пиріг на пласку тарілку, а потім назад на сковороду (вже іншою стороною до низу). Смажити ще близько 10 хвилин.

  3. Форму для запікання змастити вершковим маслом і покласти в неї картопляний пиріг. Поставити форму в духовку і запікати близько 10 хвилин. Потім подавати, за бажанням, прикрасивши зеленню.