Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі духовка м'ясо вечеря › Курячі фрикадельки з сиром в томатному соусі
Курячі фрикадельки з сиром в томатному соусі

Курячі фрикадельки з сиром в томатному соусі

Останнім часом все більша кількість людей переходять на куряче м'ясо. Це не просто так, адже давно відомо, що воно не жирне, що не віжкладається на вашому тілі, а навпаки, збагачує організм білком, який дуже важливий для нас. Не дарма багато спортсменів їдять саме курку на вечерю, тому що вона - досить дієтичний продукт. Такі фрикадельки можна запросто робити як до звичайного вечері в колі сім'ї, так і подавати гостям. Тому що виглядають вони дуже апетитно, їх відразу хочеться з'їсти. Незвичайний спосіб приготування (спочатку запекти, а потім стушкувати) надає особливий смак цій страві так що ви будете в захваті від неї, та й ваші рідні теж.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Куряча грудинка — 450 г.
  2. 2. Томатна паста — 950 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Сир Моцарела — 110 г.
  6. 6. Cир Пармезан — 30 г.
  7. 7. Часник — 4 зубчика
  8. 8. Панірувальні сухарі — 180 г.
  9. 9. Петрушка — 30 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячу грудинку перекрутити на м'ясорубці в фарш.

  2. Цибулю очистити і дрібно нарізати.

  3. Пармезан і моцарелу окремо один від одного натерти на тертці.

  4. Фарш викласти в миску і додати до нього цибулю, яйце, дрібно нарізану петрушку, тертий Пармезан, часник, який вичавити через прес, а також третину панірувальних сухарів.

  5. Зверху фарш посолити і поперчити за смаком і гарненько все перемішати.

  6. Решту сухарів викласти в широку тарілку або на дошку. З фаршевої маси зліпити невеликі кульки і обваляти їх у сухарях.

  7. Потім викласти їх на деко, яке слід прокласти папером для випікання.

  8. Деко поставити в розігріту до 190°С духовку і випікати приблизно 30 хвилин.

  9. На маленькому вогні у великій каструлі довести  до кипіння томатну пасту.

  10. Далі викласти туди запечені м'ясні кульки і залишити тушкувати під кришкою хвилин на 30.

  11. Готову страву подавати присипавши зверху Моцарелою.