Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно легкий фрукти › Яблочно-грушевая шарлотка
Яблочно-грушевая шарлотка

Яблочно-грушевая шарлотка

Ох, вже ця французька шарлотка. Володарка сердець ласунів. Легенда свідчить, що цей солодкий яблучний пиріг з бісквітного тіста був випечений французьким кондитером своїй коханій Шарлотті. Яблука як головний компонент шарлотки – одні з найбільш доступних і корисних фруктів, відомих людству, тому цей смачний десерт користується великою популярністю далеко за межами своєї батьківщини. Найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки є, звичайно ж, антонівські пружні яблучка. Властива їм легка кислинка чудово доповнює приємну солодкість бісквіта. Ми ж пропонуємо трошки змінити класичну рецептуру цього відомого на весь світ пирога і додати в начинку ароматні груші.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Цукор — 200 г.
  2. 2. Яйце куряче — 3 шт.
  3. 3. Кефір — 120 мл.
  4. 4. Сода — 3 г.
  5. 5. Лимон — 10 г.
  6. 6. Яблука — 200 г.
  7. 7. Груші — 200 г.
  8. 8. Борошно пшеничне — 400 г.
  9. 9. Кориця — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця з цукром і кефіром збити міксером. Додати соду, погашену лимонним соком, просіяне борошно і корицю. Довести тісто до однорідної консистенції.

  2. Яблука та груші помити, очистити і нарізати шматочками. Викласти фрукти в форму і залити тістом. Духовку розігріти до 200°C. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати близько 40-45 хвилин.