![Грибний пиріг](https://img3.zakaz.ua/upload2c5a5f2ec7673911ed2523e5786e26ad.jpg.350x.jpg)
Грибний пиріг
- 1. Борошно пшеничне — 250 г
- 2. Сіль — за смаком
- 3. Вода — 60 мл
- 4. Гриби — 900 г
- 5. Масло вершкове — 20 г
- 6. Олія рослинна — 20 мл
- 7. Цибуля зелена — 20 г
- 8. Кмин — 10 г
- 9. Сир — 70 г
- 10. Молоко — 475 мл
- 11. Вершки 33-35% — 475 мл
- 12. Горіх мускатний — за смаком
- 13. Яйце куряче — 6 шт.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Змішати склянку борошна з сіллю. Додати вершкове масло, змішати міксером на найнижчій швидкості. Поступово додати решту борошна і холодну воду. Перемішати все до однорідної маси.
Тісто замісити, згорнути в кулю, обернути в харчову плівку. Покласти в холодильник на 1 годину. Форму для пирога змастити маслом.
Дістати тісто, тонко розкачати на присипаної борошном поверхні. Перекласти тісто у форму, зробивши бортик з тіста близько 3 см. Поставити форму з тістом в холодильник на 20 хвилин.
Духовку розігріти до 160 градусів. Застелити тісто папером для випічки і зверху засипати сухою квасолею. Випікати протягом 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Обережно дістати квасолю і папір. Основу охолодити.
Гриби помити і нарізати кубиками. Нагріти в сковороді олію. Викласти нарізані гриби, додати сіль і перець. Тушкувати близько 5 хвилин, поки гриби не почнуть ставати м'якими. Зменшити вогонь до середнього, викласти вершкове масло, нарізану цибулю і кмин. Тушкувати близько 10-12 хвилин, потім охолодити.
Змішати до однорідного стану молоко, вершки, яйця, 1,5 чайної ложки солі, перець і мускатний горіх. Сир натерти на тертці. Викласти на дно основи пирога третину сиру і половину грибів. Залити половиною суміші гриби.
Додати ще третину сиру і гриби. Вилити другу половину молочної суміші і додати останню третину сиру. Випікати близько 90 хвилин. Коли пиріг буде готовий, охолодити і дістати з форми.