Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо середній європейська новий рік › Курка в лимонно-медовому соусі з кедровими горішками
Курка в лимонно-медовому соусі з кедровими горішками

Курка в лимонно-медовому соусі з кедровими горішками

Хочете побалувати своїх рідних смачною, корисною і малокалорійною їжею? Якщо так, то наш рецепт курки вам у цьому допоможе як ніхто. Адже що може бути смачніше запеченої курки? Це може бути тільки курка у медовому соусі та з кедровими горішками. Завдяки цьому соусу ыз лимона і меду м'ясо отримує зовсім інший смак. Він стає більш соковитим, насиченим. М'ясо під час запікання добре просочується цим соусом, так що ваші рідним будуть облизувати пальчики і просити один перед одного добавки. Горішки ж, у свою чергу, збагачують смаковий і ароматний набір всієї страви. Курку можна подавати з будь-яким гарніром і салатом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Стегна курячі — 4 шт.
  2. 2. Лимон — 1 шт.
  3. 3. Мед — 3 ст. л.
  4. 4. Соус соєвий — 8 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Горіхи кедрові — 5 ст. л.
  8. 8. Олія рослинна — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку очистити від жиру, натерти сіллю і перцем.

  2. Для соусу розтопити мед, в миску з медом вичавити лимонний сік, додати соєвий соус, перемішати.

  3. Форму для випікання змастити олією, викласти курку, залити отриманим соусом. Випікати в розігрітій заздалегідь духовці при температурі 250°С півгодини.

  4. Під час випікання перевернути курку на іншу сторону. Дістати з духовки, висипати кедрові горіхи, пекти ще 10 хвилин.