Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти сімейне свято борошно осінь › Сливовий пиріг з безе
Сливовий пиріг з безе

Сливовий пиріг з безе

Чудовий пиріг для Вашого святкового столу, що підкуповує з першого погляду: спочатку своїм ефектним виглядом, потім – божественним і неповторним смаком. Ідеальне поєднання тонкого дріжджового тіста, солодкого прошарку зі стиглих слив і повітряного безе нікого не залишить байдужим, навіть самого примхливого ласуна. Родзинка пропонованого пирога – звичайно ж, у дивовижній «верхівці». Ті, кому коли-небудь удостоїлося насолодитися справжнім безе (його також називають меренгою), знають, що це – найніжніший французький десерт з яєчних білків, збитих з ванільним цукром. У нашому ж випадку цей яєчний крем набуває пікантну нотку завдяки додаванню свіжого імбиру. Приємного чаювання.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г
  2. 2. Дріжджі — 20 г
  3. 3. Молоко — 100 мл
  4. 4. Цукор — 200 г
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Масло вершкове — 80 г
  7. 7. Яйце куряче — 5 шт.
  8. 8. Сливи — 1,5 кг
  9. 9. Імбир — 2 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі розмішати в молоці, додати столову ложку цукру і борошна. Добре перемішати і дати постояти 10 хвилин. Просіяти борошно, зробити в ній невелике поглиблення і влити дріжджі, добре перемішуючи. Залишити на 15 хв.

  2. Потім додати 80 грам цукру, сіль, яйця і розм'якшене масло. Все перемішати до однорідної консистенції, замісити тісто, накрити його харчовою плівкою і залишити на 1 годину. Розігріти духовку до 200 градусів.

  3. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Деко змастити маслом. Тісто розкачати в тонкий пласт, укласти на деко і посипати 40 грамами цукру і зверху викласти сливи. Пиріг поставити на 20 хвилин у духовку.

  4. Яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Збити білки з цукром, що залишився і імбиром. Покласти масу в кондитерський мішок. Дістати пиріг з духовки, видавити на нього безе і поставити ще на 10-15 хвилин у духовку.