Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сир духовка закуски зима › Печінково-сирний кекс
Печінково-сирний кекс

Печінково-сирний кекс

Всім відомо, що з печінки можна приготувати не тільки чудові котлетки, ситний салатик, але й прекрасний багатошаровий торт – він давно встиг стати класикою будь-якого застілля. Представляємо Вам ще один цікавий варіант страви із печінки – і теж із «солодкою» назвою. Спробуйте подати до столу печінково-сирний кекс. Думаємо, ця страва неодмінно увійде в розряд «улюблених і перевірених рецептів». Тим більше що готувати її значно простіше і швидше. До речі, як варіант можна запекти кекс не в одній великій формі, а в маленьких порційних формочках для випічки – вийде оригінальна, а головне персональна закуска для кожного члена сім'ї або гостя. Тепер Ви знаєте, що подати до столу, якщо прийшли неждані гості.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Куряча печінка — 500 г
  2. 2. Цибуля — 4 шт.
  3. 3. Яйця — 5 шт.
  4. 4. Манна крупа — 3-4 ст.л.
  5. 5. Твердий сир — 300 г
  6. 6. Майонез — 2 ст.л.
  7. 7. Кріп (за бажанням) — 1 середній пучок
  8. 8. Рослинна олія для смаження — 2 ст.л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку промийте та відваріть, злийте воду і обсушіть.

  2. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в розігрітій рослинній олії до золотистого кольору.

  3. З'єднайте печінку і підсмажену цибулю і протріть блендером до отримання однорідної маси.

  4. Вбийте 4 яйця, додайте манку, сіль (приблизно 1 ч.л.), перець і добре перемішайте масу до однорідності (можна за допомогою міксера).

  5. Для начинки сир натріть на дрібній терці.

  6. Додайте яйце, що залишилося, і майонез, перемішайте.

  7. Якщо ви будете використовувати кріп або іншу зелень, подрібніть її та також введіть у сирну масу.

  8. Духовку розігрійте до 180°C.

  9. Форму для кексу змастіть олією (силіконову форму змащувати не потрібно) і викладіть шар печінкової маси - приблизно половину.

  10. Потім викладіть сирну начинку. Після - знову печінковий шар.

  11. Випікайте в розігрітій духовці 40-50 хвилин.

  12. Готовий кекс остудіть і наріжте порційними шматками.