Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба європейська салати обід › Салат з білої квасолі, тунця, цибулі та селери
Салат з білої квасолі, тунця, цибулі та селери

Салат з білої квасолі, тунця, цибулі та селери

До вашої уваги рецепт смачного і корисного салату. У його склад входить досить велика кількість білків, адже квасоля і тунець багаті цією необхідною для вашого організму речовиною. Таким чином з помірною калорійністю ви отримуєте хороший запас енергії і відчуття ситості. І хоча прийнято вважати, що консерви не надто корисні, до тунця це не відноситься. Рекомендується використовувати в даному випадку тунець консервований у власному соці, але якщо ви використовуєте в цьому салаті консервований тунець в олії, то цього буде достатньо, і оливкову олію можна виключити. Так само за своїм смаком ви можете додати в салат помідори, листя салату, кукурудзу.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Квасоля — 600 г
  2. 2. Тунець консервований — 340 г
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 80 г
  4. 4. Стебло селери — 80 г
  5. 5. Маслини без кісточок — 100 г
  6. 6. Лимон — 120 г
  7. 7. Олія оливкова — 50 мл
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Петрушка — 40 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З лимонів вичавити сік. Петрушку помити, просушити і подрібнити. У мисці змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець і петрушку.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Селеру помити і нарізати кубиками. Маслини нарізати скибочками (якщо маслини з кісточками, то спочатку їх видалити).

  3. В іншій мисці змішати квасолю (попередньо відварену і охолоджену або консервовану), цибулю, селеру і маслини. З тунця злити рідину і розламати вилкою на шматочки. Додати тунець до квасолі. Залити салат заправкою і акуратно перемішати. Подавати охолодженим.