Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі плита обід зима › Томатний суп з рисом
Томатний суп з рисом

Томатний суп з рисом

Перші страви з додаванням томатів дуже популярні і присутні в багатьох кухнях світу. При чому, до даної категорії відносяться не тільки борщ, розсольник і харчо. У великій різноманітності представлені і томатні супи. Холодні і низькокалорійні – для літа, гарячі і наваристі – для холодної пори року. Приготуйте на обід легкий томатний супчик з рисом. Ця ситна, ароматна перша страва готується швидко і просто. У сезон овочів такий суп особливо актуальний, адже основу страви складають свіжі томати. Вони і надають супчику яскравий, насичений колір. М'якоть помідорів можна порізати на шматочки або подрібнити у блендері до пюре. Додайте в суп Вашу улюблену зелень за смаком.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Помідори — 600 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  3. 3. Рис — 1/4 cклянки
  4. 4. Курячий бульйон — 1 л.
  5. 5. Лавровий лист — 1 шт.
  6. 6. Базилік сушений мелений — за смаком
  7. 7. Петрушка — за смаком
  8. 8. Чебрець — за смаком
  9. 9. Шафран — за смаком
  10. 10. Цукор — за смаком
  11. 11. Томатна паста — 100 г.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
  14. 14. Вершкове масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на сковороді на слабкому вогні на вершковому маслі протягом 4-5 хвилин.

  2. Зняти з помідор шкірку. Розрізати навпіл, вичавити сік і видалити насіння (не викидати). Порізати м'якоть на невеликі шматочки. Нарізану м'якоть додати до цибулі і готувати протягом 3 хвилин на слабкому вогні.

  3. Потім додати бульйон, сік і насіння помідорів, спеції (лавровий лист, базилік, петрушку, чебрець, шафран, сіль, мелений перець) і довести до кипіння.

  4. Додати рис, зменшити вогонь до слабкого, накрити кришкою (залишити відкритим невеликий простір) і готувати 30 хвилин. В кінці додати цукор, томатну пасту, посолити, поперчити за смаком і подавати.