Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська день народження весна › Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом
Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом

Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом

Цей стейк з м'ятою можна подавати без гарніру, як окрему страву. Готується він дуже просто, прекрасно підійде для швидкої вечері. Бальзамічний оцет і перець чилі прекрасно поєднуються разом і надають м'ясу багатий вишуканий смак. А оливково-м'ятний маринад додає стейку незвичайний ментоловий присмак. Готовий стейк при подачі нарізають скибочками 1-1,5 см завтовшки, заправляють цибульно-помідорною сумішшю, збризкують оливковим маслом і прикрашають свіжою м'ятою.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловичина — 700 г.
  2. 2. Помідори — 3 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. М'ята свіжа — 1 пучок
  5. 5. Сіль морська — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Цедра лимонна — за смаком
  8. 8. Оцет бальзамічний — за смаком
  9. 9. Олія оливкова — за смаком
  10. 10. Масло вершкове — 20 г.
  11. 11. Часник — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину нарізати на шматочки товщиною в 3 см. Натерти сіллю і перцем, перекласти в миску, додати м'яту і оливкову олію, залишити настоюватися протягом 20-30 хвилин.

  2. На сковороду викласти вершкове масло і влити оливкову олію, поставити на вогонь, додати подрібнену цибулю, обсмажувати цибулю до золотистого кольору, після всипати подрібнений часник.

  3. Нарізати помідори тонкими шматочками. Додати в сковороду, тушкувати 3 хвилини, за смаком посолити і поперчити.

  4. Яловичину викласти на сковороду, обсмажити з обох сторін, до появи скоринки, м'ясо повинно бути всередині сируватим.

  5. Перекласти м'ясо у форму для випікання. Додати м'яту і цедру лимона, додати також бальзамічний оцет і масло. Випікати 7-10 хвилин в розігрітій духовці.