Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська літо › Картопляний суп із шинкою
Картопляний суп із шинкою

Картопляний суп із шинкою

Як відомо, страви, в першу чергу, повинні нести користь нашому організму, бути не надто калорійними і при цьому заряджати енергією на весь день. Не забуваємо також і про естетичну сторону трапези - всім хочеться, щоб страви були і дуже смачними. Все це можна знайти в картопляному супі із шинкою. У ньому зібралася велика кількість продуктів, які просто необхідні для здоров'я. Наприклад, кольорова капуста. Цінують її за дієтичні якості, але при цьому вона дуже живильна, саме тому її і додають в різні бульйони і супи. Болгарський перець дуже соковитий, він містить більше всіх овочів вітаміну С, що важливо. Що стосується шинки, то вона потрібна в цьому супі як замінник звичайного м'яса, щоб страва була більш ситною.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Картопля — 200 г.
  2. 2. Шинка — 180 г.
  3. 3. Болгарський перець — 2 шт.
  4. 4. Цвітна капуста (суцвіття) — 180 г.
  5. 5. Курячий бульйон — 380 мл.
  6. 6. Вершки — 200 мл.
  7. 7. Тертий сир — 100 г.
  8. 8. Часник — 2 зубчика
  9. 9. Зелена цибуля — 1 пучок
  10. 10. Вершкове масло — 2 ст. л.
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
  12. 12. Крохмаль — за смаком
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цвітну капусту відварити в каструлі до м'якого стану.

  2. Зняти капусту з вогню і дати їй охолонути. Після чого покласти її в чашку для блендера і збити до однорідного пюре.

  3. Шинку нарізати невеликими шматочками й обсмажити її на розігрітій на соняшниковій олії в сковороді.

  4. Перець нарізати кубиками, а часник невеликими пластинками і обсмажити їх на невеликому вогні у сотейнику.

  5. Потім у сотейник налити бульйон і додати картоплю, нарізану на шматочки. Після чого довести його до кипіння, а потім зменшити вогонь і таким чином готувати 10-15 хвилин.

  6. В окремій мисці змішати вершки і крохмал. Далі додати їх до бульйону і проварити деякий час до загустіння бульйону.

  7. Цибулю нарізати і додати в суп. Також додати пюре цвітної капусти, підсмажену шинку і вершкове масло.

  8. Суп посолити і поперчити за смаком і варити на середньому вогні ще близько 5-7 хвилин.

  9. Подавати готовий суп потрібно з тертим сиром.