Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі зима › Яєчно-картопляний пай
Яєчно-картопляний пай

Яєчно-картопляний пай

У перекладі з англійської «пай» означає пиріг. Ця споконвічно американська випічка відома своїм найтоншим листковим тістом і дуже щедрою начинкою, яка прям вивалюється із пирога при першому ж укусі. До речі, вона може бути найрізноманітніша: від м'яса і картоплі до яблук і вишень. Виділяють відкритий, проміжний (з решіткою із тіста) і закритий пай, останній з яких складається з двох пластів тіста, а начинка – посерединці. Вашій увазі ситний і дуже смачний закритий яєчно-картопляний пай. Мабуть, це один з найбільш вдалих і оригінальних варіантів приготування звичного і майже рідного для нас коренеплоду – картоплі. Хрустка ріпчаста цибуля надає не тільки пікантний смак, але і соковитість.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Тісто листкове — 500 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 120 г.
  3. 3. Олія оливкова — 15 мл.
  4. 4. Картопля — 350 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Яйце куряче — 12 шт.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Повністю розморозити готове тісто. Розділити його на 2 частини і розкачати кожну в пласт розміром трохи більше, ніж форма (бажано 30х30 см). Викласти один пласт тіста у форму для випічки, зробивши бортики. Розігріти духовку до 180-190 градусів.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Картоплю помити, очистити, нарізати тонкими скибочками. Змішати цибулю з оливковою олією. Розкласти цибулю по поверхні тіста.

  3. Зверху викласти картоплю, розбити і залити зверху яйцями. Посипати все сіллю і перцем за смаком, а потім накрити другим пластом тіста. Скріпити краї тіста і поставити пиріг в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 60 хвилин.