Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська літо › Спаржа, запечена з беконом і сиром
Спаржа, запечена з беконом і сиром

Спаржа, запечена з беконом і сиром

Спаржу як лікувальну рослину знали ще в античні часи. Власне, і садили її з такою метою. В епоху Відродження її вважали афродизіаком і тому заборонили вживати ченцям. Крім своїх поживних якостей, спаржу часто садять і як декоративну рослину. Головний плюс спаржі - це клітковина. Крім цього вона багата вітамінами А, К, Е, а також калієм, магнієм і залізом. І при всьому цьому спаржа залишається низькокалорійним продуктом. Що може бути краще? Об'єднавши такий корисний продукт із живильним і смачним беконом, ви отримаєте дуже цінну і смачну страву, яку можна готувати як на сніданок чи обід, так і до легкої вечері.

Кількість порцій 10
Час приготування 40 хв

  1. 1. Спаржа (біла або зелена) — 300 г.
  2. 2. Сир (Пармезан) — 50 г.
  3. 3. Бекон — 10 полосок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо спаржа біла, тоді потрібно очистити її шкірку, зелену - чистити не треба. Далі відламати тверду частину спаржі.

  2. Спаржу покласти в киплячу воду і варити її протягом 5 хвилин.

  3. Після чого зняти спаржу з вогню, дати їй охолонути. Остуджену спаржу обернути в смужку бекону.

  4. Твердий сир натерти на дрібній терці.

  5. У деко, змащене соняшниковою олією, скласти спаржу обгорнуту беконом і зверху засипати натертим сиром.

  6. Деко поставити в духовку, розігріту до 180°C і випікати приблизно 20 хвилин.