Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вершки плита європейська осінь › Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією
Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією

Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією

Ніколи не готували торт? Повірте: насправді немає нічого складного. Запропонований рецепт як не можна до речі. Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією - нескладний у приготуванні, смачний десерт, який сподобається всім, хто його спробує. Порада: яйця в тісто для коржів додавайте кімнатної температури. При додаванні збитих із цукром білків перемішуйте тісто знизу вгору. Це необхідно, щоб білки не осіли, а маса стала повітряною. Шоколадна маса для торта повинна бути по консистенції дуже густою, як мус.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Пудра цукрова — 80 г.
  2. 2. Фісташки — 110 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 25 г.
  4. 4. Цукор — 10 г.
  5. 5. Яйце куряче — 4 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 215 г.
  7. 7. Вершки 35% — 500 г.
  8. 8. Шоколад — 300 г.
  9. 9. Какао-порошок — для прикраси
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 190°C. Для приготування тіста необхідно в мисці змішати цукрову пудру, попередньо подрібнені фісташки, всипати борошно, після, помішуючи додати 2 яйця. Окремо збити 2 білки з цукром поки маса не стане густою, додати її в загальну миску. Влити також 15 г. оливкової олії.

  2. Викласти на деко папір, змастити маслом, розподілити тісто, має бути 2 маленьких коржа. Випікати в духовці протягом 12-15 хвилин. Після дістати із духовки, остудити коржі.

  3. Розтопити на водяній бані шоколад з додаванням 200 г. оливкової олії. Вершки збити. Дати охолонути шоколадній масі до температури 38-40°C, потім додати вершки.

  4. Розподілити по поверхні нижнього коржа половину шоколадної маси, накрити другим коржем, викласти так само другу половину шоколадної маси. Прибрати торт в холодильник. При подачі посипати торт какао-порошком.