Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти алкоголь європейська алкоголь осінь › Соус із червоного вина до м'яса
Соус із червоного вина до м'яса

Соус із червоного вина до м'яса

Соус з червоного вина, який подається до м'яса - один з найпопулярніших соусів в європейській кухні. Вино для цього соусу потрібно вибирати грунтовно. Найкраще підійдуть сухі вина з терпким, трав'янистим смаком: Мерло, Каберне, Каберене Савиньон. Якщо соус вийшов дуже кислим, в нього можна додати трохи цукру або фруктози. Але як варіант, можна спочатку взяти вино з більш пікантними, фруктовими нотками. Можна сміливо фантазувати і експериментувати, додаючи до класичного варіанту інші інгредієнти: гриби до обсмаженої цибулі, соєвий соус, бальзамічний оцет. Готується соус дуже швидко, за той час, поки готове м'ясо остигає.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Вино червоне сухе — 500 мл.
  2. 2. Цибуля шалот — 2 шт.
  3. 3. Вершкове масло — 40 г.
  4. 4. Петрушка — 1 пучок
  5. 5. Оливкова олія — 1,5 ст. л.
  6. 6. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Cіль — за смаком
  9. 9. Вода — 180 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно покришити.

  2. Розігріти оливкову олію на сковороді і обсмажити цибулю на дрібному вогні, помішуючи, до коричневого кольору.

  3. Потім додати вино і 180 мл. води. Залишити кипіти хвилин 10.

  4. Змішати вершкове масло і борошно, щоб вийшла паста. Потім поступово додати її на сковороду, перемішуючи.

  5. Петрушку дрібно нарізати і додати її в соус. Добре перемішати.

  6. Соус поперчити і посолити за смаком і можна ним заливати готове м'ясо.