Рулети з телятини під шоколадним соусом
- 1. М'ясо (телятина, без кісточки) — 850 г.
- 2. Цибуля порей — 15 г.
- 3. Хлібні крихти — 100 г.
- 4. Зубчик часнику — 2 шт.
- 5. Зелень петрушки — 20 г.
- 6. Вершкове масло — 30 г.
- 7. Оливкова олія — 30 г.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Чорний мелений перець — за смаком
- 10. Сухе вино — 400 г.
- 11. Сушена вишня — 100 г.
- 12. Гіркий шоколад — 50 г.
- 13. Розмарин (гілочка) — 4 шт.
- 14. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 15. Морква — 1 шт.
- 16. Лавровий лист — 1 шт.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати бульон. Для цього потрібно помити м'ясо (250 г.), покласти в кастрюлю та залити холодною водою (2 л.). Поставити кастрюлю на вогонь, довести до кипіння, зняти піну та зменшити вогонь. Моркву та ріпчатсту цибулю помити та почистити. Покласти овочі до кастрюлі та посолити бульйон. Варити 30-40 хвилин. з готового бульйону шумівкою витягнути моркву та цибулину - їх потрібно викинути. Також шумівкою витягнути м'ясо. І відкласти його для інших страв. Бульйон акуратно процідити через складену в 2-3 шари марлю.
Потім приготувати соус. Для цього потрібно влити на сковорідку вино та бульйон (200 г.), додати 2 гілочки розмарину, довести до кипіння, уварити наполовину, розмарин витягнути. Додати вишню та розмарин, що залишився (тільки листочки), уварити ще наполовину, зняти з вогню, додати натертий шоколад, приправити сіллю та перцем, подрібнити блендером та залишити.
Порей розрізати вздовж навпів, промити, обсушити. Вибрати міцні "смужки", покласти в касрюлю, залити окропом, поставити на маленький вогонь, томити 2-3 хвилини, витягнути та обсушити. Порей, що залишився, нарізати дрібно, обсмажити у вершковому маслі на невеликому вогні до м'якості, 5-7 хвилин. Листки петрушки подрібнити разом з часником, додати до порею, обсмажити 1 хвилину. Всипати хлібні крихти, обсмажити ще хвилину, зняти фарш з вогню.
Телятину, що залишилася (600 г.) розрізати на чотири шматки й злегка їх відбити, як на відбивні. Далі шматки телятини натерти сіллю та перцем, покласти на плівку, закрити кількома шарами плівки та відбити до довщини 0,5 см. Викласти фарш на м'ясо, м'ясо на смужки порею: загонути в рулети, обв'язати шпагатом. Швидко обсмажити рулети в оливковій олії до золотистої скоринки, перекласти у форму, закрити фольгою та запікати в розігрітій до 180°С духовці 10-12 хвилин. Подавати, поливши шоколадним соусом.