Баклажани, фаршировані кускусом
- 1. Баклажан — 1 шт.
- 2. Оливкова олія — 3 ст. л
- 3. Сіль — за смаком
- 4. Перець — за смаком
- 5. Кускус — 50 г.
- 6. Кріп — гілочка
- 7. Печериці — 75 г.
- 8. Кедрові горіхи — 50 г.
- 9. Базилік — гілочка
- 10. Петрушка — гілочка
- 11. Помідори консервовані — 4 шт.
- 12. Зелена цибуля — 4 шт.
- 13. Маслини без кісточок — 50 г.
- 14. Часник — 1 зубчик
- 15. Сметана — 150 мл.
- 16. Лайм — 1 шт.
- 17. Соус песто — 2 ст. л
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Прогріти духовку до 220°С або (якщо духовка газова) до 7 відмітки. Розрізати навпіл баклажани.
Змастити половиною оливкової олії, розкласти по листу духовки, посипати половиною солі і випікати 15-20 хвилин або поки м’якоть стане ніжною та м’якою. Зменшити температуру духовки до 190°С або (якщо духовка газова) до 5 відмітки.
Покласти кускус і залити 150 мл. окропу. Відставити, поки він набухне. Нарізати гриби. Встановити в блендер ніж-подрібнювач, поставити половину кедрових горішків, базилік та петрушку і обробляти до подрібнення.
Змішати кускус з помідорами, зеленою цибулею, маслинами без кісточок, цілими кедровими горішками та часником. М’якоть з баклажанів видалити і подрібнити на пюре. Змішати з кускусовою сумішшю та розподілити по оболонках баклажанів.
Викласти баклажани у тарілку, збризнути олією та запікати протягом 15 хвилин. Тим часом змішати сметану, цедру та сік лайму. Зробити у сметанній суміші завиток із соусу песто та подавати як соус до фаршированих баклажанів.