Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви європейська птиця дієтичні страви › Курка з виноградно-лимонним соусом
Курка з виноградно-лимонним соусом

Курка з виноградно-лимонним соусом

Рецептів приготування курки є дуже багато. Але якщо ви втомилися від банальностей, спробуйте цю просту та водночас оригінальну страву. Її смак такий особливий – ніжний, з легкою кислинкою – чудовий варіант святкової закуски або ж романтичної вечері. А невелика кількість інгредієнтів, які майже завжди є під рукою, допоможуть здивувати навіть неочікуваних гостей. Страва добре смакуватиме з білим сухим або напівсолодким вином. До того ж, ви можете поекспериментувати, додавши до курки під соусом свій таємний інгредієнт. Незайвими будуть і прянощі за смаком: майоран, розмарин, базилік, орегано – що кому подобається. Любителі гостренького можуть додати суміш перців. А наостанок прикрасьте страву гілочкою розмарину – і шедевр готовий! Смачного!

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Куряче філе — 4 шт.
  2. 2. Вода — 750 мл
  3. 3. Масло вершкове — 15 г
  4. 4. Борошно пшеничне — 15 г
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
  7. 7. Виноград — 125 г
  8. 8. Вершки — 125 мл
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зварити філе в 750 мл. води до готовності, близько 20-25 хвилин. Залишити остигати в бульйоні. Коли філе трохи охолоне, дістати його і нарізати, покласти по 1 філе на тарілку.

  2. Зробити соус з масла, борошна і 250 мл. бульйону, який вийшов після варіння філе. Яйце розділити на білок і жовток. Жовток з вершками збити в пишну суміш.

  3. До соусу додати цедру лимона, лимонний сік і яєчно-вершкову суміш. Отриманий соус охолодити. Виноград помити, розрізати на четвертинки і видалити кісточки. Додати до соусу виноград, перемішати, полити курку.