![Фруктовий кекс](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.dd41d74ad221b726559a93c0a793bb60.350x350.jpeg)
Фруктовий кекс
Фруктовий кекс. Смакота. Те, що потрібно, коли прийшли неждані гості. Особливість запропонованого десерту в тому, що в якості начинки використовуються не фрукти та ягоди, а цукати і цитрусова цедра. Хрусткі родзинки – класичний інгредієнт для кексів. Однак у поєднанні з меленим мигдалем десерт заграє новими смаковими нотками. Хочете навчитися готувати ці диво-кексики? Все дуже просто. Обдавши родзинки окропом, можете відразу дістати з холодильника масло. Воно повинно підтанути, щоб отримана суміш була однорідною, без грудочок. Збивати тісто найкраще блендером. А випікати можна в порційних формочках або в одній великій формі, після чого нарізати десерт на зручні шматочки.
- 1. Масло вершкове — 3 ст. л.
- 2. Сіль морська — 2 г.
- 3. Цукор тростинний — 4 ст. л.
- 4. Мед — 5 ст. л.
- 5. Мигдаль — 1,5 ч. л.
- 6. Яйце куряче — 2 шт.
- 7. Борошно пшеничне — 6 ст. л.
- 8. Розпушувач — за смаком
- 9. Родзинки — 3 ст. л.
- 10. Цедра лимона — за смаком
- 11. Цедра апельсина — за смаком
- 12. Цукати апельсинові — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Замочити родзинки в гарячій воді на 30-60 хвилин.
Масло має бути розм'якшеним, змішати його з сіллю, цукром, медом, і з попередньо меленим мигдалем. Ретельно перемішати до однорідної маси. Збити яйця, ввести їх в суміш.
Просіяти борошно і розпушувач, обережно додавати борошняну суміш в масляну.
Родзинки просушити, обваляти в борошні, додати в тісто. Також додати в тісто цедру і цукати. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 240ºС, після зменшити до 150ºС, випікати ще 1 годину.